El seu component majoritari és l'aigua. És de moderat aportament calòric, per la seva quantitat d'hidrats de carboni. Destaca el seu contingut amb vitamina C; més del doble que una taronja, i vitamines del grup B, entre elles l'àcid fòlic. Així mateix és ric en minerals com potasi, magnesi i fibra, soluble i insoluble, amb un potent efecte laxant. La fibra millora el trànsit intestinal. La vitamina C intervé en la formació de col·làgen, ossos i dents, glòbuls vermells i afavoreix l'absorció del ferro dels aliments i la resistència a les infeccions. L'àcid fòlic col·labora en la producció de glòbuls vermells i blancs, en la síntesi material genètic i la formació anticossos del sistema immunològic. El magnesi es relaciona amb el funcionament del intestí, nervis i músculs, forma part d'ossos i dents, millora la immunitat i posseïx un suau efecte laxant. El potasi és necessari per a la transmissió i generació de l'impuls nerviós, per a l'activitat muscular normal i intervé en l'equilibri d'aigua dintre i fora de la cèl·lula.
|