Comparte:
 
Visitanos en:  
Español | Català | English | Française | Deutsch | Italiano | Português  
My Account | Cart Contents | Checkout
  Categories   
Fruits (45)

Soursap (5)

Tropical and Exotic Fruits (38)

Dehydrated (15)

Dry fruits (16)

Vegetables (63)

Mushrooms (14)

Infusions - Herbalist (21)

Medicinal (10)

Pasta (6)

Beverages (30)

Tinned goods (32)

Wines & Spirits (8)

Ecological (4)

Recipe ingredients (48)

Oils, sauces and spices (16)

Chocolates, biscuits and nougat (20)

Fresh products - Elaborated (12)

Lots and baskets (11)

Books (10)

Perfumes (2)

Others (7)

  What's New?  
Almonds - 200gr.
Almonds - 200gr.
4.35€
  Information  
Web design Manresa

Shipping, Returns, Security & Privacy

Info sobre la Guanábana

About us

Links

Our BLOG - spanish

 Catalog RSS

 News RSS - catalan

 RSS Manual

Site map

Contact Us
 

PROPIETATS DE LES PAPAIES About us

Les papaies destaquen pel seu contingut en vitamina C i vitamina A en forma de carotens dintre dels quals tindria principalment betacarotens, gamma carotens i epsilon carotens. La vitamina C i els carotens constituïxen dos dels principals antioxidants que afavoreixen l'eliminació dels radicals lliures generats pel propi organisme, així com els quals procedeixen de l'exterior. La ingestió d'aquest aliment resulta una manera natural de prendre aquests principis els múltiples beneficis dels quals abasten, per exemple, des de la prevenció de nombrosos càncers, entre ells el de pit, bufeta, colon o coll de l'úter, fins a la prevenció de la vellesa prematura o el retard de l'envelliment, la prevenció de la degeneración visual, la protecció del cor, o la necessitat de major ingestió de vitamina C en el tabaquisme o alcoholisme.

Una papaya mitja conté uns 190 mg de vitamina C, una quantitat que doblega la dosi diària recomanada per a un adult que és de 90 mg en els homes i 75 en les dones. 140 g d'aquesta fruita (Una tassa de trossos de papaia) proporcionaria 86,5 mg de vitamina C, pel que pràcticament cobriria la dosi recomanada.

La papaya resulta especialment recomanada per als fumadors que necessiten una dosi major de vitamina C. El fum del tabac, per les seves propietats oxidants, consumeix molta quantitat d'antioxidants pel que obliga al fumador a una ingestió superior de vitamina C - uns 120 mg diaris. La ingestió d'una papaia ja supera per ella sola la quantitat requerida.

Menjar papaia freqüentment pot ser un bon recurs per a aconseguir augmentar la fertilitat dels homes. S'ha comprovat com els espermatozoides han anat disminuint en la seva qualitat, en la seva quantitat o en la seva mobilitat en els homes que habiten certes zones geogràfiques, especialment de les grans ciutats. Sembla ser que la contaminació i l'estrès consumeixen més antioxidants corporals i disminuïxen els nivells de vitamina C en l'organisme. El subministrament d'aquesta vitamina ha aconseguit en la majoria de les ocasions revertir el problema en un termini breu de temps. Menjar aquest aliment de tant en tant pot constituir una forma agradable de superar la infertilidad o augmentar la capacitat reproductiva de l'home.

Les papaies són riques en un component dit papaina o papaiotina. La papaina és un enzim, amb propietats semblants a la pepsina (enzim que forma part dels sucs gàstrics) o la tripsina (enzim que forma part dels sucs pancreàtics). Igual que aquests fermentats, ataca les proteïnes produint la seva destrucció. Aquest tipus d'enzims, que es coneixen com encimbelles proteolítiques tal com passa amb la bromelina de la pinya, la actidina del kiwi o la ficina de les figues, resulten molt interessants en l'alimentació perquè ajuden a disgregar les proteïnes i afavoreixen la digestió, evitant la gastritis i la formació de gasos. Per tant, la papaia, a més de ser molt vitamínica, resulta altament digestiva i resulta una fruita molt interessant per a les persones grans que solen presentar problemes de digestió o per a digerir les carns després d'un menjar molt abundant en grasses animals. No hem d'estranyar la varietat culinària mexicana que consisteix a presentar la carn embolicada amb fulles de papaia amb la finalitat de fer-la més tendra i digerible. En el Carib molts cuiners emboliquen la carn dura amb les fulles o la mullen amb el suc per a ablanir-la. La indústria alimentaria utilitza la papaína per a tractar les carns i fer-les mes masticables.

No obstant això i, a pesar que conté molta vitamina C que té propietats fertilitzants, sembla ser que la papaina inhibeix la producció dels estrògens pel que no seria molt adequada per a la fertilitat en les dones. Es diu que la ingestió abundant d'aquests fruits pot arribar a produir infertilitat o baixa procreació en la dona, tal com succeeïx en certs pobles on les dones consumeixen aquest fruit abundantment. La veritat és que no s'han realitzat estudis determinants referent a això.

És una fruita que tan sols té 39 calories per cada 100 g. A més, per la seva riquesa en potasi i pel seu baix contingut en sodi afavoreix l'expulsió de líquids i resulta adequada per a dietes per aprimar.

Si es compren madures, s'ha d'observar que no tinguin cap marca en la pell que indiqui que puguin estar passades per dintre. Quan es compren verdes, hem de tenir en compte que ja han començat a madurar i tenen tons grocs. Les millors són aquelles que tenen les tres quartes parts groguenques, que siguin fermes quan es pressionin suaument i que no estiguin fofes per sota. Aquestes s'han de deixar madurar fora de la nevera, la qual cosa tindrà lloc en uns quatre o cinc dies. Si es col·loquen en la nevera una vegada madures, poden aguantar fins a una setmana, encara que perden la seva aroma i la seva dolçor, pel que és millor menjar en un parell de dies quan ja han madurat. No han de comprar-se les quals estiguin completament verdes, excepte quan les vulguem per a un ús medicinal, ja que, en moltes ocasions aquestes ja no maduren més. Un truc per a fer madurar més ràpidament aquest fruit és col·locar-lo dintre d'una borsa de plàstic en companyia d'un plàtan.

En el seu lloc d'origen es mengen tant verdes com madures. Quan estan verdes es poden cuinar com si fossin carbassons i el seu gust és molt semblant. Les verdes resulten ideals per a cuinar al forn, el que exigeix un període de cocció d'uns 20 o 25 minuts a una temperatura d'uns 300 ºC. Als Estats Units resulta molt popular en els dejunis quan resulta molt exquisida amb unes gotes de llimona. En altres parts del món, es confeccionen pastissos, s'utilitza en les amanides o es confeccionen begudes.

La forma més habitual per a mejar la papaia és com fruita fresca. Per a això és millor partir-la de llarg per la meitat, llevar-li les llavors i menjar la polpa amb l'ajuda d'una cullera. També podem partir-la a rodanxes, en forma de galledes o com es desitgi. L'avantatge d'aquest fruit és que, una vegada tallat, no es posa negre.

Normalment menyspreem les llavors encara que són comestibles i poden utilitzar-se picades per a amanir les amanides. En aquest cas tenen un sabor molt picant que recorda a la mostaza.

Continue

 

  Quick Find  
 

Use keywords to find the product you are looking for.
Advanced Search
  Shopping Cart more 
0 items

  Bestsellers  
01.Lulo
02.Calçots
03.Imperial oranges
04.Okra - Gumbo - Tray of 500g.
05.Soursop
06.12 uvas peladas y sin pepitas
07.Golden Apples
08.Canary bananas
09.Tomatoes branch
10.Lemons
  Reviews  
Acelgas rehogadas
Hallo ^_^ Someone in my Facebook group shared this website w ..
3 of 5 Stars!
 
  Links amigos  Copyright © 2007 Casa BartomeusDiseño web - Net Engineer, S.L.

Textos legales