Comparte:
 
Visitanos en:  
Español | Català | English | Française | Deutsch | Italiano | Português  
My Account | Cart Contents | Checkout
  Categories   
Fruits (45)

Soursap (5)

Tropical and Exotic Fruits (38)

Dehydrated (15)

Dry fruits (16)

Vegetables (63)

Mushrooms (14)

Infusions - Herbalist (21)

Medicinal (10)

Pasta (6)

Beverages (30)

Tinned goods (32)

Wines & Spirits (8)

Ecological (4)

Recipe ingredients (48)

Oils, sauces and spices (16)

Chocolates, biscuits and nougat (20)

Fresh products - Elaborated (12)

Lots and baskets (11)

Books (10)

Perfumes (2)

Others (7)

  What's New?  
Ostrich's egg
Ostrich's egg
49.50€
  Information  
Web design Manresa

Shipping, Returns, Security & Privacy

Info sobre la Guanábana

About us

Links

Our BLOG - spanish

 Catalog RSS

 News RSS - catalan

 RSS Manual

Site map

Contact Us
 

PROPIETATS DELS PLATANS About us

Una fruita molt rica en hidrats de carboni i potasi.

Els plàtans són molt rics en hidrats de carboni per la qual cosa constitueïxen una de les millors maneres de nodrir d'energia vegetal el nostre organisme. Són molt indicats per a la dieta dels nens, que precisen moltes vegades d'un aliment que pugui sadollar la seva fam ràpidament. Igualment per als esportistes o per a qualsevol persona que requereixi un sa "tentempié" en qualsevol moment.

Aquesta capacitat saciant del plàtan no ha de dur a confusions i fer-nos pensar que és una fruita que engreixa i que és millor no menjar-la per a mantenir un cos prim. Evidentment el plàtan és una dels fruits tendres que proporcionen més calories, sobre les 100 per cada 100 grams, el que equival al pes mig d'un Plàtan de Canàries. Aquest nombre és major que les 60 calories que ens proporcionen 100 grams de pomes o les 22 que ens proporcionen cada 100 gr. de la síndria, però qui es queda satisfet amb 100 gr. de poma i menys amb 100 gr. de síndria? Quants volen menjar dos plàtans seguits? Per tant menjar-se un Plàtan equivaldria a menjar-se un poc més que una poma ja que el pes d'una peça sol ser superior a la del plàtan. En tot cas pocs s'han parat a pensar que 100 gr. de brioixeria industrial els aporten 400 calories i sense els minerals i les vitamines que el plàtan pugui proporcionar.

El plàtan no engreixa. Molt al contrari, per la seva riquesa en potasi ajuda a equilibrar l'aigua del cos al contrarestar el sodi i afavorir l'eliminació de líquids pel que resulta una fruita molt adequada per als que vulguin eliminar pes, afavorint els règims per aprimar. Per altra banda, l'eliminació d'aigua i sodi del cos resulta essencial per al tractament de certes malalties, com la hipertensió, la gota, malalties reumàtiques, etc. A més, el potasi és un mineral que intervé en la regulació dels líquids i el bon estat dels nervis, el cor i els músculs. Afavoreix, doncs, a la recuperació en estats de nerviosisme i depressió, preveu les enrampades musculars, enforteix els músculs, millora la circulació, prevenint les embòlies i augmenta el ritme cardíac en casos de debilitat cardíaca. La seva riquesa en cinc pot aprofitar-se per a enfortir el cabell, ajudant a prevenir la caiguda. El seu contingut en pectina, que és més gran que el qual posseïx la poma, i fibra resulta molt interessant per al tractament del colesterol.

Un aliment per a la cura de l'estómac
És una fruita molt digerible, rica en components que estimulen la digestió pel que, a més de ser molt digestiva, és molt adequada per a combatre els casos de inapetència, entre ells l'anorèxia. Si arribar a casos tan extrems, els plàtans poden despertar l'apetit en els nens que tenen poca fam, àdhuc més quan combinen amb altres aliments naturals, com les pomes o els raïms, per a realitzar estupendes macedònies de fruites, molt riques i nutritives. Igualment combinen molt bé amb la llet, per això tenim l'oportunitat d'elaborar estupends batuts, molt nutritius.

Estudis realitzats a l'Índia, un país on es menja molt plàtan en forma de farina per a confeccionar pa casolà (chapatis), han demostrat el poder del plàtan en la prevenció d'úlceres gàstriques i la seva capacitat per a protegir la mucosa intestinal. S'ha comprovat com el seu poder protector resulta ideal per a combatre la gastritis o prevenir les úlceres. Fins i tot pot utilitzar-se per a la cicatrització de les mateixes. Perquè això sigui efectiu es creu que els plàtans han de ser de les varietats de les grans bananes que serveixen per a cuinar i que han d'estar verdes. Per a superar l'ardor d'estómac els plàtans constituïxen un recurs interessant durant els primers dies d'una intoxicació alimentària quan les persones malaltes tenen ja més ganes per a mejar alguna cosa.

Una fruita rica en vitamines i minerals
Altres components beneficiosos per a desintoxicar l'organisme són la vitamines C i la vitamina A. El plàtan és un fruit que presenta una gran riquesa d'ambdós. La seva gran riquesa en vitamina C, combinada amb la seva riquesa en fòsfor, resulta ideal per a l'enfortiment de la ment. Menjar plàtans resulta molt adequat en les persones majors per a retardar problemes de senilitat o en els estudiants per a augmentar la memòria, especialment en èpoques d'exàmens.

Per a aquells amb problemes de diarrea, els plàtans, rics en taninos, poden tenir un valor astringent. Una papilla feta amb plàtan pot ser una bona manera de tallar la diarrea en nens petits.

En ús extern els plàtans, segons la tradició popular, són adequats per a eliminar les berrugues. Per a això es treu la part interior de la pell del plàtan i es restrega sobre la berruga un parell de vegades durant una setmana.

ELS PLÀTANS A LA CUINA

Si resulta interessant menjar les grans bananes verdes cuinades , els plàtans han de menjar-se crus quan estiguin ben madurs: Millor és que tinguin alguns punts negres sense que aquests abundin en tota la superfície de la pell, la qual cosa indicarà que ja estan massa madurs. Els plàtans es recullen verds però maduren una vegada recollits. És aquest procés de maduració el qual produïx els seus sucres i les seves aromes tan característiques. Quan comprem aquesta fruita no hem de guardar-la en el frigorífic perquè perd el sabor i es posa fins i tot ranci. Han de menjar-se una vegada pelats perquè s'espatllen molt ràpidament.

Continue

 

  Quick Find  
 

Use keywords to find the product you are looking for.
Advanced Search
  Shopping Cart more 
0 items

  Bestsellers  
01.Lulo
02.Calçots
03.Imperial oranges
04.Okra - Gumbo - Tray of 500g.
05.Soursop
06.12 uvas peladas y sin pepitas
07.Golden Apples
08.Canary bananas
09.Tomatoes branch
10.Lemons
  Reviews  
Acelgas rehogadas
Hallo ^_^ Someone in my Facebook group shared this website w ..
3 of 5 Stars!
 
  Links amigos  Copyright © 2007 Casa BartomeusDiseño web - Net Engineer, S.L.

Textos legales