Comparte:
 
Visitanos en:  
Español | Català | English | Française | Deutsch | Italiano | Português  
My Account | Cart Contents | Checkout
  Categories   
Fruits (45)

Soursap (5)

Tropical and Exotic Fruits (38)

Dehydrated (15)

Dry fruits (16)

Vegetables (63)

Mushrooms (14)

Infusions - Herbalist (21)

Medicinal (10)

Pasta (6)

Beverages (30)

Tinned goods (32)

Wines & Spirits (8)

Ecological (4)

Recipe ingredients (48)

Oils, sauces and spices (16)

Chocolates, biscuits and nougat (20)

Fresh products - Elaborated (12)

Lots and baskets (11)

Books (10)

Perfumes (2)

Others (7)

  What's New?  
Hidrogel hand sanitizer 70% Alcohol 500ml
Hidrogel hand sanitizer 70% Alcohol 500ml
8.23€
  Information  
Web design Manresa

Shipping, Returns, Security & Privacy

Info sobre la Guanábana

About us

Links

Our BLOG - spanish

 Catalog RSS

 News RSS - catalan

 RSS Manual

Site map

Contact Us
 

PROPIETATS ELS PRESSECS About us

La principal virtut dels préssecs és la seva riquesa en carotens, entre ells la xantofila, que és el carotenoit que li dóna la coloració groga a aquesta fruita.

Entre les seves virtuts més interessants hauríem d'esmentar les seves propietats anticancerosas, especialment en la protecció de càncers d'estómac.

Els carotens posseïxen altres virtuts com les de protegir les nostres artèries o mantenir-nos joves durant més temps. La seva presència en el cos garanteix la bona salut de la visió, impedint la formació de les cataractes o la hipersensibilitat a la llum solar; el bon estat de la pell, de les dents o de les genives. La seva manca pot manifestar-se en una falta de visió - ceguesa nocturna - , sequedat en la pell, acné juvenil o una major facilitat per a les infeccions. Protegeixen el nostre estómac, impedint la formació d'úlceres o ens ajuden a mantenir-nos més joves durant més temps a l'eliminar l'acció destructora dels radicals lliures. Per tant, el préssec, per la seva riquesa en carotens, vitamina C i seleni, es pot considerar un bon antioxidant.

És un aliment poc pesat per a l'estómac i ajuda al fetge a realitzar els processos digestius al incrementar la producció de la bilis i afavorir la digestió dels greixos. Es diu, doncs, que és un fruit colerètic i, igual que la dent de lleó, per exemple, resulta molt útil per a ajudar en els processos d'insuficiència biliar. Igualment el seu suc, per les seves propietats diurètiques i àcides, resulta ideal per a evitar els càlculs renales o de vesícula o ajudar a la seva dissolució, especialment si barregem el seu suc amb mel. A més, té propietats lleugerament laxants pel que pot resultar molt eficaç per a prevenir el restrenyiment.

És ric en minerals, potasi, fòsfor, magnesi, cinc i seleni. El potasi ajuda a mantenir l'equilibri hídric, contrarestant l'efecte negatiu que el sodi podria tenir en la retenció de líquids. Per tant resulta adequat per a eliminar líquids sobrants de l'organisme i poden ser utilitzats en les dietes per aprimar. Ben coneguda és la importància del fòsfor en el procés de formació dels ossos, juntament amb el calci, però no hem d'oblidar tampoc la transcendència d'aquest element en el sistema nerviós i en el cervell. Menjar aquesta fruita pot resultar molt interessant en joves que estiguin en període de creixement o que necessitin energia per als seus estudis, però també en persones majors per a prevenir la descalcificació que condueix a la osteoporosis. El magnesi, juntament amb l'abundància que aquesta fruita posseïx en niacina, ajuden a asserenar els nervis i prevenir estats d'ansietat o d'estrès. El cinc, a més de ser un bon antioxidant, intervé en la maduració dels òrgans reproductors a l'augmentar la testosterona, hormona reproductiva masculina pel que comporta el normal creixement d'una persona, evitant el enanisme. El seleni, a més de protegir el cor, afavorir el sistema immunitari o eliminar els metalls pesats de l'organisme, intervé en la protecció de nombrosos càncers, com el de colon, pròstata o pulmons. Sense ell l'organisme no pot produir glutation, un dels millors antioxidants, S'utilitza juntament amb el cinc per a prevenir la caspa.

Moltes de les propietats del préssec es troben a la pell, pel que resulta interessant menjar aquest fruit sense pelar, sempre que s'hagi rentat molt bé i procedeixi de cultius ecològics en els quals no s'hagin utilitzat pesticides. Algunes persones els resulta molesta la pell i fins i tot els seus pèls els produïx picor o reaccions desagradables. En aquest cas també convé pelar-les. Un recurs més pràctic consisteix en recórrer a la nectarina que té propietats molt similars a aquesta fruita amb l'avantatge des més rica en vitamina A i potasi, a més de mancar del borrissol del préssec que tan molest resulta a algunes persones.

Els préssecs són "fruites del temps" perquè aguanten molt poc una vegada recollides. Han de menjar-se frescos i és millor fer-ho quan estan ben madures el que normalment es produeix entre els mesos de primavera i tardor. Per a menjar-los fora del temps es poden elaborar melmelades, gelatines o confitures. També són bastant nutritius els préssecs enllaunats en almíbar que poden menjar-se al llarg de tot l'any, encara que presenten una proporció de calories major i un menor contingut en vitamines i minerals. Resulta especialment adequada la tècnica de l'assecat al sol que permet menjar-los crus, sense afegir sucre. Realitzats d'aquesta manera, mantenen pràcticament totes les seves propietats i resulten especialment nutritius.

PROPIETATS MEDICINALES DEL PRESSEGUER

 • Us intern
  Antitosiu: La infusió de fulles seques resulta eficaç en el tractament de la tos, especialment de caràcter irritatiu. (Infusió d'una collerada de fulles seques per got d'aigua. Un parell de gots al dia)

  Aparat digestiu:
  • Té propietats laxants, adequades per a prevenir el restrenyiment, especialment el restrenyiment en els nens (Infusió d'una cullerada petita de flors seques per got d'aigua. Filtrar i beure un parell de tasses al dia)
  • Si, en comptes d'utilitzar les flors, vam utilitzar les fulles, les propietats laxants es fan més enèrgiques i es converteixen en purgants. (Infusió durant 10 minuts d'una cullerada de fulles seques per tassa d'aigua. 2 tasses al dia, repartides en quatre preses)
  • Protector de les mucosas gàstriques: Posseïx propietats emolients adequades per a protegir les mucoses i evitar la irritació. Resulta molt adequada per al tractament de les úlceres de duodè. (Realitzar una infusió amb 20 gr. de flors de préssec seques i 30 gr. de les flors d'ortiga seca en 3/4 de litre d'aigua. Beure 4 tacetes al dia després de cada menjar) i d'intestí (Realitzar una infusió amb una cullerada de flors seques de presseguer i altra de fulles seques d'avellaner en 750 cl d'aigua. Prendre tres tasses al dia abans dels menjars principals)
  • Té propietats antivomitives, especialment adequades per a tractar els vòmits que es produeixen durant l'embaràs a l'aixecar-se. (Infusió d'una cullerada de flors seques per tassa d'aigua. Prendre una tassa després de dejunar)
  • Contra les digestions dolentes es pot realitzar una infusió amb una cullerada de fulles de préssec i salvia i beure-la després dels principals menjars.


 • Us extern:
  El préssec és una planta que utilitzada externament té propietats beneficioses per a la pell, especialment en l'apartat de la cosmètica. Es poden realitzar mascaretes amb la polpa d'aquest fruit que aplicades sobre la cara seran de molta utilitat per a donar vida a les pells apagades i seques.
  Les fulles tendres de préssec pot utilitzar-se per a la cura externa de la pell, eliminant taques, grans i altres impureses de la mateixa. ( Esprémer unes quantes fulles i aplicar el suc sobre la zona afectada)

Continue

 

  Quick Find  
 

Use keywords to find the product you are looking for.
Advanced Search
  Shopping Cart more 
0 items

  Bestsellers  
01.Lulo
02.Calçots
03.Imperial oranges
04.Okra - Gumbo - Tray of 500g.
05.Soursop
06.12 uvas peladas y sin pepitas
07.Golden Apples
08.Canary bananas
09.Tomatoes branch
10.Lemons
  Reviews  
Acelgas rehogadas
Hallo ^_^ Someone in my Facebook group shared this website w ..
3 of 5 Stars!
 
  Links amigos  Copyright © 2007 Casa BartomeusDiseño web - Net Engineer, S.L.

Textos legales