Comparte:
 
Visitanos en:  
Español | Català | English | Française | Deutsch | Italiano | Português  
My Account | Cart Contents | Checkout
  Categories   
Fruits (45)

Soursap (5)

Tropical and Exotic Fruits (38)

Dehydrated (15)

Dry fruits (16)

Vegetables (63)

Mushrooms (14)

Infusions - Herbalist (21)

Medicinal (10)

Pasta (6)

Beverages (30)

Tinned goods (32)

Wines & Spirits (8)

Ecological (4)

Recipe ingredients (48)

Oils, sauces and spices (16)

Chocolates, biscuits and nougat (20)

Fresh products - Elaborated (12)

Lots and baskets (11)

Books (10)

Perfumes (2)

Others (7)

  What's New?  
Ostrich's egg
Ostrich's egg
49.50€
  Information  
Web design Manresa

Shipping, Returns, Security & Privacy

Info sobre la Guanábana

About us

Links

Our BLOG - spanish

 Catalog RSS

 News RSS - catalan

 RSS Manual

Site map

Contact Us
 

PROPIETATS DE LES TARONGES About us

Les taronges han estat des de fa temps reconegudes com un fruit molt interessant pel seu contingut en vitamina C. Una taronja mitjana d'uns 128 gr. conté 58,6 mg de vitamina C, el que representa el 65. 2 % de la dosi diària de 90 mg recomanada per a un adult. El consum habitual de taronges garanteix que les nostres necessitats diàries de vitamina C es trobin pràcticament satisfetes.

Són àmpliament conegudes les propietats d'aquesta vitamina. Especialment, a l'hivern, quan els tarongers es troben en plena producció el consum d'aquest fruit ens garanteix uns refredats menys forts i de menor durada. Encara que la vitamina C, al contrari del que es pensava fins a fa poc, no impedeix que agafem constipats si que enforteix l'organisme perquè els símptomes siguin menors i fa que estiguem menys temps malalts.

La taronja, un aliment rejuvenecedor
No hem d'oblidar tampoc la importància que té aquesta vitamina com antioxidant en la prevenció de nombroses malalties degeneratives com la perduda de visió, l'aparició de cataractes, la hipertensió o la sordera. Les taronges no constitueïxen l'elixir per a l'eterna joventut però, sens dubte, la presència de molta vitamina C, juntament amb altres antioxidants, com el seu elevat contingut en vitamina A en forma de betacarotens i la luteina, la converteixen en un aliment ideal per a protegir a l'organisme de moltes malalties degenerativas.

Les taronges, juntament amb les llimones o aranges, s'han utilitzat àmpliament en les dietes anti-envelliment. A més, el seu elevat contingut amb vitamina C i altres components antioxidants, aquests fruits són molt alcalins, pel que ajuden a depurar les toxines del corrent sanguini, eliminen l'àcid úric i fluidifiquen la sang.

Menjar abundants taronges després de passar una malaltia és una bona manera d'afavorir la recuperació. Els estudiants haurien d'introduir aquest fruit en la seva dieta com aliment que produeïx energia i que els ajuda a concentrar-se més en els seus estudis oferint un millor rendiment escolar.

Es creu que la taronja també ajuda a millorar les relacions sexuals de la parella a l'afavorir l'augment de la libido. La veritat és que la vitamina C sembla tenir un efecte positiu sobre totes les glàndules de l'organisme.

La taronja protegeix contra el càncer.
Les taronges són riques en bioflavonoides que posseeïxen reconegudes propietats anticanceroses. Entre ells un dels més interessants és la hesperidina. La taronja és el fruit que conté una proporció més elevada de hesperidina després de la llimona. Aquest component, per les seves propietats protectores dels capil·lars, resulta útil per al tractament de les varius, o "hemorroides". A més, s'ha vist que pot inhibir el creixement de certs tipus de cèl·lules cancerosas com les de mama o les de boca. Altres bioflavonoide que mereix ser esmentat i del com la taronja és l'aliment que més conté és la naringenina. Les seves propietats són similars a la hesperidina.

Aquests principis i altres, com el també flavonoide rutina, es troben en el epicarp de la taronja, és a dir, a la capa blanca que es troba entre la pell i la carn. És interessant, doncs, esprémer les taronges i beure el líquid on es troben aquests components. Les persones que no desitgin beure suc de taronja han de saber que, a més dels flavonoides, aquest fruit conté altres principis als quals també se'ls han atribuït propietats similars i la majoria d'ells es troben a la polpa, com el limonent, que proporciona a aquests fruits la seva característica olor.

Vitamina C, fibra, limonent, pectina o aminoàcids com la serina o la alanina són compostos anticancerosos reconeguts que es poden adquirir menjant aquestes fruites. El consum d'aquesta fruita es recomana com prevenció del tractament del cancer de colon, però podrien ser útils en la prevenció del càncer de mama.

Les taronges són bones per a la circulació
les taronges protegeixen l'organisma contra les malalties cardiovasculars. La raó d'aquesta propietat es troba tant en la seva capacitat per a disminuir la pressió arterial com en el seu poder per a impedir la formació de trombos en les artèries que serien responsables de nombrosos accidents vasculares. Menjar taronges ajuda a millorar la circulació i protegeix contra l'infart.

S'ha comentat la capacitat per a reduir el colesterol de baixa densitat (LDL),responsable de la dolenta circulació i un dels factors determinants en l'aparició de malalties vasculars. Encara que la hesperidina és capaç de reduir els nivells de "colesterol dolent", sembla ser que les funcions protectors de l'aparell circulatori es deurien més a les propietats antiagregants de la taronja (capacitat per a fer la sang més fluida al impedir l'aparició de trombos) que a les seves propietats anticolesterol.

Les taronges protegeixen els fetus de les dones embarasses.
Les taronges contenen àcid fòlic (vitamina B9) necessari per al bon funcionament cel·lular així com el bon estat del cor i del sistema nerviós. Les dones embarassades haurien de menjar taronges, ja que aquesta vitamina protegeix als seus fetus contra la malaltia de l'espina bífida, una malformació congènita produïda pel creixement incorrecte del nen.

Aquest component és necessari per a no desenvolupar l'anèmia megaloblástica, un tipus d'anèmia que es produïx per falta d'aquest component, per a combatre la depressió o per a evitar les canes prematures.

Una fruita rica en minerals
Les taronges contenen bastant calci, necessari per a la formació dels ossos i de les dents, i potasi, un mineral que resulta necessari per a l'equilibri dels líquids en l'organisme. És la seva riquesa en potasi, juntament amb el seu alt contingut en aigua i el seu baix nivell en sodi el que converteix a aquesta fruita en un aliment molt adequat en les dietes per a aprimar. Les taronges tenen poques calories, resulten molt diurètiques i ajuden a eliminar líquids de l'organisme, pel que són molt adequades per al tractament de l'obesitat i la retenció de líquids.

A més de calci i potasi, les taronges contenen fòsfor, l'equilibri del qual amb el calci és fonamental per a una bona salut cel·lular. La falta d'aquest element pot conduir a debilitat general, debilitat òssia o muscular, problemes de dents, falta d'interès o anorèxia. La seva riquesa en magnesi és elevada, una cosa molt útil per a la salut del cor o el bon desenvolupament dels músculs. La seva deficiència podria produir problemes d'immunitat. El seu contingut en sofre garanteix, amb l'ajuda de l'àcid fòlic, una bona salut de les ungles i del cabell.

Continue

 

  Quick Find  
 

Use keywords to find the product you are looking for.
Advanced Search
  Shopping Cart more 
0 items

  Bestsellers  
01.Lulo
02.Calçots
03.Imperial oranges
04.Okra - Gumbo - Tray of 500g.
05.Soursop
06.12 uvas peladas y sin pepitas
07.Golden Apples
08.Canary bananas
09.Tomatoes branch
10.Lemons
  Reviews  
Acelgas rehogadas
Hallo ^_^ Someone in my Facebook group shared this website w ..
3 of 5 Stars!
 
  Links amigos  Copyright © 2007 Casa BartomeusDiseño web - Net Engineer, S.L.

Textos legales